Lapátot adott fia kezébe, hogy azzal üssön agyon egy férfit

Vágólapra másolva!
Sokkolóval és ásóval támadtak meg egy férfit Bakson. Egy testvérpár és az anyjuk támadt rá, olyan brutálisan, hogy a bíróság szerint akár meg is ölhették volna.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a testvérpár, az anyjuk és a férfi között a támadás előtt néhány hónappal romlott meg a viszony, ami után, ha találkoztak, rendszeresen szidták egymást. Végül egy este a férfi, akit később megvertek, elhajtott biciklivel a házuk előtt. Azonnal kiabálni kezdtek neki, hogy álljon meg. Amikor ezt nem tette meg, a testvérek utánafutottak, és meglökték, illetve egy sokkolóval megrázták. A férfi ettől a földre esett.

Ezután kiabálni kezdtek vele, és többször megrúgták. Ezt hallva a testvérpár anyja is kifutott, és egyik fia kezébe ásót adott, azt kiabálva, hogy üsse agyon a férfit.

A fiú ezután a földön fekvő férfi fejét próbálta ütni az ásóval, aki amennyire tudott, védekezett. Ez azonban csak részben sikerült neki, ráadásul közben a másik fiú folyamatosan rugdosta.

Ennek ellenére föl tudott állni, ekkor az anya vette magához az ásót, és ő próbálta a férfit a hegyes végével megütni. Az ütés elől valamelyest sikerült elhajolnia, de az így is a homlokát érte.

A férfi végül vérző fejjel, a biciklije nélkül el tudott menekülni, igaz, az ásóval még egyszer megütötték a hátán.

A vádirat szerint a támadás olyan agresszív és intenzív volt, hogy abba a férfi bele is halhatott volna, ezért a már korábban letartóztatott testvérpárt, illetve anyjukat emberölés kísérletével vádolják.