Kövér László: A NATO közös biztonságunk legfőbb záloga

Horizontal
Kövér László nem ritkán fogalmaz meglehetősen élesen
Vágólapra másolva!
A NATO-t ért újabb kihívásokról – így főleg a terrorizmusról és az orosz–ukrán konfliktusról – beszélt Kövér László házelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter „A NATO a varsói csúcstalálkozó után” című budapesti konferencián.
Vágólapra másolva!

A NATO-tagállamok lakosságának túlnyomó többsége egyetért abban, hogy a NATO változatlanul közös biztonságunk legfőbb záloga – mondta Kövér László házelnök „A NATO a varsói csúcstalálkozó után” címmel megrendezett 20. nemzetközi konferencián a parlamentben.

Kövér a terrorizmus új formáiról

Az Országgyűlés elnöke szerint a NATO-bővítés folytatása, a tagságra jelentkezők száma már önmagában is bizonyítja, hogy a szövetség által kínált kollektív védelem és transzatlanti szolidaritás még mindig jelentős vonzerőt jelent az euroatlanti térség országai számára.

Kövér László házelnök a terrorizmus veszélyeire figyelmeztetett a NATO-konferencián Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Kövér László az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusra és a terrorizmusra utalva úgy vélte: jelenleg az euroatlanti biztonság szempontjából az elmúlt 25 év talán legbonyolultabb korszakában élünk, az elmúlt időszak eseményei pedig hosszú távon és alapvetően határozzák meg jövőnket.

A terrorizmusról azt mondta,

kellett szembesülni.

Szijjártó tovább erősítené a NATO-t

A konferencián felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki arról beszélt: meg kell erősíteni a NATO európai lábát, mert

Lord Jopling, a NATO parlamenti közgyűlésének alelnöke kiemelte: a szövetségnek jelenleg jóval több kihívással kell szembenéznie, és miközben feladatai megsokasodtak, régi kötelezettségeinek is eleget kell tennie, így például folytatnia kell tevékenységét a Nyugat-Balkánon és Afganisztánban.