Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Hétfőn hajnalban párafoltok képződnek, melyek ÉK-en tartósan megmaradhatnak - írja a Köpönyeg.hu. Máshol ragyogó napsütés ígérkezik. ÉK-en 9-11, máshol 12 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden ÉK-en tartósabban felhős, párás időre van kilátás, míg máshol többórás napsütés valószínű. Nem lesz csapadék. Reggel 4, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet (ismét ÉK-en lesz a hűvösebb).

Szerdán derűs és tartósan rétegfelhős, párás területek váltakoznak. Ennek megfelelően alakul a maximum: 5 és 13 fok lehet délután (a tartósan párás helyeken lesz a hidegebb).

Csütörtökön lényeges változás nem lesz az időjárásunkban: az ország ÉK-i felén maradhat tartósan borús az idő, máshol előbújhat a nap.

Boldog névnapot

November 21. az év 326. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 40 nap van hátra.

Ma az Olivéreket ünnepeljük.

Az Olivér férfinév a latin olivarius szóból származik, a jelentése: olajfát ültető, de más feltevés szerint germán eredetű, jelentése: tündér, manó + sereg.

Távkapcsoló

A TV2 A szultána után A tengerészgyalogos 3-at adja, miközben az RTL Klubon a Dr. Csontból kapunk új részt. A Viasat3-on folytatódik a Flúgos futam, a Cool egy klasszikus sorozat filmváltozatát adja, jön a Charlie angyalai: Teljes gázzal, az OzoneNetwork 20.05-től az Érintetlen Afrikába, majd a Vad Indiába repít.

Mozipremierek

  • Tapló Télapó 2.
  • Bezárva
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón
  • #Jézus - Apám nevében
  • Cop Mortem
  • Az állam Fritz Bauer ellen