Elfogtak két férfit, akik rendőrnek adva ki magukat, kiraboltak két idős férfit. Az 50 illetve 53 éves álrendőröket fegyveres rablással gyanúsítják - egyikük már előzetesben.

Elfogott a rendőrség két férfit, akik - magukat rendőrnek kiadva - kiraboltak két idős férfit - közölte a rendőrség. A két álrendőr a XIII. kerületi lakásban tartózkodó két idős férfit megfenyegette és megkötözte, majd átkutatták a lakást, és készpénzt, mobiltelefont, laptopot vittek el.

A rendőrök azonosították a gyanúsítottakat, és két nappal az elkövetést követően otthonában elfogták az 53 éves T. Zoltánt. A másik gyanúsítottat, az 50 éves B. Andrást azután fogták el, hogy pár nappal később a 6-os villamoson elvette egy alvó férfi mobiltelefonját. A bűncselekményt a villamoson tartózkodó XI. kerületi rendőrök észrevették és a helyszínen elfogták a férfit.

A két férfit fegyveresen elkövetett rablással gyanúsítják, T. Zoltánt a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte, B. András előzetes letartóztatását pedig kezdeményezte a rendőrség.