Ripost: Eltussolták a szegedi MSZP-s alpolgármester balesetét

Botka Tóbiás
MSZP kongresszus
Vágólapra másolva!
Eltussolták Szegeden az MSZP-s alpolgármester balesetét, aki még októberben hajtott neki egy villamosnak – írja a Ripost. A balesetben kétmillió forintos károkozás történt. A szocialista alpolgármestert nem szondázták meg, sokak szerint ittasan vezetett a baleset időpontjában. Botka László szerint pitiáner a szegedi ellenzék, a helyi Fidesz szerint az eljárás az 1950-es éveket idézi. 
Vágólapra másolva!

Szentgyörgyi Pál, Szeged MSZP-s alpolgármestere még októberben súlyos közlekedési szabálytalanságot elkövetve nekihajtott egy villamosnak. A helyi közlekedési vállalat igazgatója nyomban a baleset után hozzálátott az eset „elsikálásához”, az a döntés született, hogy tilos a helyszínre rendőrt hívni – írja a Ripost.

Gyors javítás

A legfontosabb az volt, hogy a rendőrség ne szerezzen tudomást a balesetről, hiszen a járőrnek kötelessége lett volna megszondáztatnia a baleset okozóját, akit Szeged-szerte az Unikum Pál becenévvel illetnek. Hogy ne lehessen utólag kideríteni, hogy

mekkora kár is érte a villamost,

napokon belül, soron kívül kijavították.

Az alpolgármester összetört hivatali kocsijában súlyos, több mint kétmillió forintos kár keletkezett, először ezt is megpróbálták letagadni. A kár bizonyítékait azonban nem sikerült eltüntetni, a szervizből előkerültek a dokumentumok. Akkora volt az ütközés, hogy kiszakadt a szolgálati kocsi bal első futóműve – olvasható a Ripost.hu-n.

Botka László pitiánernek nevezte az ügyet firtatókat Fotó: M.Schmidt János – Origo

Ivott a baleset előtt?

A súlyos ütközés részleteit csak egy minden részletre kiterjedő, szondázással egybekötött rendőrségi helyszíneléssel lehetett volna hitelesen tisztázni. Mivel ez nem történt meg, széles körben tartja magát Szegeden az a feltételezés, hogy az alpolgármester alkoholt fogyasztott a baleset előtt. Az alpolgármester ráadásul azt mondta utólag:

„Csak azért kellett volna rendőrt hívnom, mert politikus vagyok?”

Botka László szocialista polgármester az ügyet úgy kommentálta, hogy „pitiáner és aljas a szegedi ellenzék”. Az ügy gyanús részleteiről azonban nem beszélt.

A MSZP hozzáállásáról a szegedi Fidesz annyit mondott: „Az 50-es évek kommunista módszertana szerint akarják eltussolni a balesetet a város illetékesei.”