Nem köthet vádalkut a hatóságokkal Portik Tamás, de megúszhatná a tényleges életfogytiglant, ha beszélne. A Magyar Idők szerint például baloldali politikusok „anyagi megsegítéséről”.

Baloldali politikusok anyagi megsegítéséről, politikai indíttatású robbantásokról, az alvilág szereplőinek küzdelmeiről beszélhetne Portik Tamás, ha akarna, és ezzel megúszhatná a valódi életfogytiglani büntetést – írta a Magyar Idők.

A Prisztás József vállalkozó megöletése miatt 15 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás hamarosan a másodfokú bíróság elé áll az Aranykéz utcai robbantás ügyében, az ügyészség életfogytiglant kért rá.

Portik Tamás perének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2014-benForrás: MTI/Bruzák Noémi

A lap emlékeztet rá: Portik nem köthet vádalkut, mert erre csak abban az esetben van lehetőség, amikor a terhelt a saját ügyénél súlyosabb bűncselekmény bizonyítását segíti elő, a gyilkosságnál pedig nincs súlyosabb megítélésű ügy.

Ha Portik együttműködne a hatóságokkal, vélhetően könnyíthetne fogva tartásának körülményein, az pedig nem mindegy számára, hogy valódi életfogytiglant, vagy esetleg olyan életfogytiglani ítéletet kap, amiből mondjuk 25 év múlva feltételesen szabadulhat – írta a Magyar Idők.