Orbán Viktor: Magyarország vállalja 20 sebesült iraki katona kezelését

Orbán Viktor Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszter
Budapest, 2016. november 22. Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminisztert Budapesten, az Országházban 2016. november 22-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Vágólapra másolva!
Sebesült iraki katonák gyógykezeléséről, valamint az Iszlám Állam elleni harcról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszterrel Budapesten, az Országházban.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök és Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszter találkozóján elhangzott: az Iszlám Állam legyőzése nélkülözhetetlen Európa biztonságának megteremtéséhez; ha nem sikerül stabilizálni a térséget, akkor a terrorizmus és a migráció minden eddiginél nagyobb fenyegetést jelenthet a kontinensre.

Magyarország vállalja 20 katona kezelését

Orbán Viktor azt mondta: Magyarország éppen ezért minden rendelkezésére álló eszközzel hozzájárul az Iszlám Állam elleni harchoz, és

vállalja 20 sebesült iraki katona gyógykezelését is.

Fejlődnek a gazdasági kapcsolatok

A kormányfő és vendége jó hírnek nevezte, hogy az ingatag biztonsági helyzet ellenére Magyarország és Irak gazdasági kapcsolatai ígéretesen fejlődnek.