Egy ütéssel megölte vitapartnerét a rendőrség szerint egy 63 éves salgótarjáni férfi, aztán egy kútban földelte el a nő holttestét – az ügyben most vádemelés jöhet.

Egy évig eltűntként keresett a rendőrség egy 55 éves salgótarjáni nőt, akit egy ismerőse gyilkolt meg a településen.

Egy ütéssel ölt

Az áldozatnak még tavaly május 4-én veszett nyoma, a nyomozás későbbi adatai szerint ekkor ment át a gyanúsítotthoz, egy 63 éves helybéli férfihez. Eddig ismeretlen okból vitatkozni, majd hangosan veszekedni kezdtek, a férfi dühében torkon ütötte az asszonyt, aki szinte azonnal meghalt.

Támadója próbálta megúszni a felelősségre vonást: az élettelen testet kútba dobta, és földet szórt rá.

Gyanús lett az ügy

A hozzátartozók már a gyilkosság napján bejelentették a nő eltűnését. Az ügyben először a Salgótarjáni Rendőrkapitányság indított körözést, majd a gyanús körülmények miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága vette át a nyomozást.

Testet és tettest találtak

A rendőrök végül 2016. június 6-án találták meg az elföldelt testet, és elfogták a gyanúsítottat is.  Az emberöléssel gyanúsított férfi a kihallgatása után őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került.

Az ügyben folytatott nyomozást a bűnügyi osztály a napokban lezárta, és vádemelési javaslatot tett a a Nógrád Megyei Főügyészségnek.