Anya és fia árulta a drogot

Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nő és a fia ellen, akik egy éven át árultak kábítószert Baján.
Vágólapra másolva!

Egy 22 éves bajai férfi 2014 júliusától 2015 augusztusáig, egészen a lebukásáig marihuánát és ecstasy tablettát, valamit új pszichoaktív anyagokat - herbált és kristályt - szerzett be, majd azokat kis adagokban árulta Baján. A beszerzésben és az eladásban 44 éves anyja is segítette. A megrendeléseket jellemzően a férfi vette fel,

a becsomagolt anyagokat pedig sokszor az anyja adta el.

A kábítószert grammonként csomagolva kínálták vevőiknek, akik között fiatalkorúak is voltak. Egyikük 37 gramm marihuánát vásárolt, hozzávetőlegesen 74 000 forintért. A vevőktől legkevesebb hétszázezer forintot vett át a bajai férfi, aki szintén marihuánafogyasztó volt.

A nyomozók a két vádlott társasházi lakásának földszinti tárolóhelyiségében, befőttesüvegben fehér kristályos port, továbbá 41 csomag fóliában növényi anyagot, valamint adagoló kanalakat, digitális mérleget és készpénzt találtak. A lefoglalt és a vevőknek átadott anyagok kábítószerhatóanyag-tartalma meghaladja a

különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A férfit és anyját kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel vádolják. A férfinek amiatt is felelnie kell, hogy két esetben fiatalkorúnak adott el kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot. Az ügyészség fegyházbüntetést szeretne az eletartóztatásban lévő vádlottaknak, akiknek a bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.