Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken délnyugat felől egyre vastagabb felhőzet sodródik hazánk térsége fölé, és délután a Dunántúlon már kisebb eső is kialakul. Ismét lesznek tartósabban párás területek - írja a Köpönyeg.hu. 6 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Eleinte még elszórtan kisebb eső, szitálás is előfordul. 9 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap borús, párás idő valószínű. Elszórtan továbbra is kialakulhat gyenge eső, szitálás. A szél északira fordul. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Boldog névnapot

November 25. az év 330. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 36 nap van hátra.

Ma a Katalinokat ünnepeljük.

A Katalin görög eredetű női név, a görög Aikateriné név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű: elterjedt nézetek szerint a görög katharosz szóból származik, amelynek jelentése: „(mindig) tiszta". Mások szerint a görög Aeikatherina névből ered, melynek jelentése: „nyilazó", „biztosan célzó". A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került.

Távkapcsoló

Pénteken a Duna TV-n 19.30-tól jön a Fölszállott a páva elődöntője, az OzoneNetwork Modernkori csodákat mutat be 22 órától, a TV2 ugyanekkor támad a Csak lazán! című vígjátékkal. A Gyertek át szombat este! már péntekenként megy az RTL Klubon, így már csak Gyertek át! a címe, de a műsor nagyjából ugyanaz.

Szombaton az RTL Klubon újabb élő show-val jön az X-Faktor, a TV2-n A majmok bolygója - Forradalom, majd a Ted megy ellene. A Viasat3-on 21 órától A Bourne-csapda ejtheti rabul a nézőket, a Duna TV-n egy mindenki által ismert fazon, Krokodil Dundee jelentkezik be, az OzoneNetworkön a francia tengerpartot leshetjük meg madártávlatból.

Vasárnapra már csak a Duna TV-n a Magyarország, szeretlek! maradt a nagyszabású showműsorokból, a TV2 és az RTL Klub is filmeket ad, előbbin egy James Bond-film, a Casino Royale jön, utóbbira Nagyfiúk érkeznek. Az HBO-n jön az Aranyélet negyedik része, az OzoneNetworkön 22 órától megtudhatjuk, milyen Földünk a magasból.

Mozipremierek

  • Tapló Télapó 2.
  • Bezárva
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón
  • #Jézus - Apám nevében
  • Cop Mortem
  • Az állam Fritz Bauer ellen