Öt településen időközi önkormányzati választás vasárnap

2016.11.24. 07:15

Erdőtarcsán, Szuhakállón, Markócon, Pálosvörösmarton és Siófokon is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap. Több településen polgármestert és képviselő-testületet is választanak egyszerre.

Öt településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Erdőtarcsán és Szuhakállón polgármestert, Markócon és Pálosvörösmarton településvezetőt és képviselő-testületet, Siófokon pedig két roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A Nógrád megyei Erdőtarcsán azért lesz időközi választás, mert Markó Anita független polgármester lemondott. Itt öten indulnak a tisztségért: Varga Péter, Varga Péterné Tóth Csilla, Sebestyénné Brodács Hajnalka és Csizmár Gyula független jelölt, és Herédi Sándor (Magyar Munkáspárt).

Öt településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnapForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhakállón ugyancsak a korábbi településvezető lemondása miatt tartanak  választást. Itt négy közül választhatnak a helyiek: a korábbi polgármester, Dávid István mellett indul Tóth Zoltán és Szotáczki Attila függetlenként, valamint a Magyar Munkáspárt színeiben Tóth Ferenc.

A Baranya megyei Markócon polgármestert és képviselőket is választanak, mivel a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért Lantos Tamás Ferenc korábbi polgármester és Kovács Sándor verseng, a két képviselői helyre öten pályáznak, mindannyian függetlenek.

Szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt választanak polgármestert és képviselőket a Heves megyei Pálosvörösmarton. Itt három jelölt indul: Bene-Sinkó Beáta függetlenként, Gál Benedek a DK és az MSZP közös jelöltjeként, Nagy Attila Tibor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul.