Újabb Arcvonal-tagokat fogott el a TEK

Magyar Honvédség és a Terrorelhárítási Központ Honvédség Hadgyakorlat Szolnok Terrorelhárítás A TEK és a rendvédelmi szervek közös hadgyakorlata. MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ bemutatói fegyver gépfegyver harckocsi
A gyakorlaton az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ közös hadgyakorlata Szolnokon. 2016.10.26.
Vágólapra másolva!
Öt embert fogott el a TEK és a Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Nemzeti Arcvonal vélt tagjai közül, fegyverraktárat és propagandaanyagot is lefoglaltak az egyik rajtaütés helyszínén.
Vágólapra másolva!

Öt embert fogott el a Terrorelhárítás és a Nemzeti Nyomozó Iroda, csütörtök hajnalban folytatódott a Magyar Nemzeti Arcvonal félkatonai alakulatának felszámolása.

A kommandósok Budapest, Ipolytölgyes, Jászárokszállás, Pécs és Putnok területén csaptak le, és fogták el az öt gyanúsítottat, majd házkutatásokat tartottak.

Az akció során fegyvereket, adathordozókat és propagandaanyagokat foglaltak le, de egy helyszínen kábítószert is talált a rendőrség – írja a Police.hu.

A fegyver miatt került előzetesbe

Az elfogott öt ember közül négyet közösség elleni erőszak előkészületével gyanúsítanak, egy embert pedig lőfegyverrel való visszaélés miatt hallgattak ki – ő aztán előzetesben is maradt, míg a többiek szabadlábon védekezhetnek.

Öt helyszínen csapott le csütörtökön a TEK és a Nemzeti Nyomozó Iroda. A kép illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A hatóság szerint a gyanúsítottak mindegyike köthető a rendőrgyilkos Bőnyi István alapította radikális Magyar Nemzeti Arcvonalhoz.

Az első roham

Az Arcvonal-ügyben csak szűkszavúan, közleményekben kommunikáló rendőrség legutóbb november 15-én csapott le a paramilitáris csoport vélt tagjaira.

Nyolc településen összesen tizenkét embert fogtak el, közülük egy Pest és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit pedig bírósági jóváhagyással előzetes letartóztatásba helyeztek. A gyanú ebben az esetben is lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, illetve közösség tagjai elleni erőszak előkészülete volt.

A közösségen valószínűleg migránsokat érthet a hatóság, hiszen rendszeres hadgyakorlatokat tartó MNA felkészült a bevándorlók elleni harcra is, ahogy ez saját toborzóvideóikból is kiderül.

Az előzetesbe kerülő, 39 és 57 éves férfiaknál állítólag gépkarabélyokat és sörétes puskákat, több ezer lőszert és robbanóanyagokat is találtak.