Kemény fagyok jönnek

Hétfőre jön a hidegfront: akár 15 fokot is zuhanhat a hőmérséklet
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése.
Vágólapra másolva!

Kedd A sok napsütés mellett főleg keleten növekedhet meg a felhőzet, itt néhol hózápor is kialakul. Élénk marad az ÉNy-i szél. Reggel keményen fagyhat: -10 és -3 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután is hideg, télies idő várható +3 fok körüli maximumokkal. Lassan megszűnik a hidegfronti hatás.

Szerda Eleinte marad a gyengén felhős, napos, tiszta idő; majd délutántól fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől néhol hószállingózás is előfordul. A szél nyugatira fordul és élénk lesz. Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök Erősen felhős vagy borult idő lesz, és nyugat felől egyre többfelé valószínű csapadék: eleinte havas eső, ÉK-en hó, majd egyre inkább gyenge eső, szitálás esélyes. Ismét megerősödik az ÉNy-i szél. Délutánra +5 fok köré melegszik a levegő.

Péntek Lassan csökken a felhőzet, előbújik a nap. Elszórtan előfordul zápor. Délutánra mérséklődik a légmozgás. 4 és 10 fok között alakul a csúcsérték.

Szombat Kevés felhőre, többórás napsütésre számíthatunk. Az élénk északi, északnyugati széllel ismét egyre hidegebb levegő éri el hazánk térségét. Elszórtan előfordul hózápor. +3 fok köré hűl a levegő.

Vasárnap A ragyogó napsütés mellett néha hófelhők jelennek meg az égen, melyekből elvétve lehet hózápor. Újra erős fagyra készülhetünk, és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.