Baltával, késsel és gyújtogatással fenyegette meg a főnökét

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy 46 éves férfi ellen, aki augusztus 21-én Kiskunfélegyházán baltával, késsel és gyújtogatással követelte a munkaadójától, hogy fizesse ki a járandóságát.
Vágólapra másolva!

Egy 46 éves férfi márciusig egy másik férfinek dolgozott kőműves segédmunkásként. Úgy számolt, hogy főnöke nem fizette ki a neki járó teljes munkadíjat, ezért több alkalommal kérte, hogy fizessen. A munkaadó azonban nem adott neki több pénzt, amit azzal indokolt, hogy a munkaviszony megszűnésekor már kifizette a teljes járandóságot.

A férfi augusztus 21-én reggel Kiskunfélegyházán megállította a gépkocsival hazafelé tartó főnökét és követelte, hogy fizessen neki 200.000 forintot. Mivel a erre nem volt hajlandó, a férfi

elővett a táskájából egy baltát és egy ütéssel beverte a főnöke autójának szélvédőjét.

A vezető ülésen ülő áldozatnak nem lett baja, de a szélvédő betörése miatt 20 ezer forint kár keletkezett.

A főnök folytatta az útját, és hazament a tanyájára, ahol kis idő elteltével megjelent a férfi is. Bekiabált neki az udvarba, hogy ha továbbra sem adja meg a tartozását, akkor

felgyújtja a főnöke tanyájával szemben lévő telken lévő szalmabáláit.

A férfi beugrott a kerítésen a telekre, hogy öngyújtóval meggyújtsa az egyik szalmabálát. A bála azonban nedves volt, nem kapott lángra, csak füstölt. Ezután a férfi egy vasvillával a kezében átment a főnökéhez. Kést vett elő és fenyegetőzve követelte a járandóságát.

A fenyegetések hatására a főnöke hívta a rendőrséget és adott neki húszezer forintot. A rendőrök megérkezetek és elfogták a férfit. A nála lévő baltát, kést, öngyújtót és a húszezrest is lefoglalták. A főnök pedig kérte a rongálással okozott kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodással vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.