Tett és Védelem: A Jobbik továbbra is antiszemita

2016.11.29. 14:20

A Jobbik és az ellenzék egyes pártjainak mostanában körvonalazódó összefogása a Tett és Védelem Alapítvány szerint elfogadhatatlan.

Az egyik legnagyobb veszélyt jelentő folyamat az, ami jelenleg bizonyos körökben éledezik. Jelesül a Jobbik és az ellenzék egyéb pártjainak összefogása - mondta a 888.hu-nak Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Jobbik úgy tesz mintha a korábbi, antiszemita kijelentései és nézetei nem léteznének - tette hozzá. 

Ez a jelenségnek a felszíni része, hiszen ez csak a fővárosi, illetve a nagypolitikai aktivitásban része a Jobbik elmúlt fél-, háromnegyedéves megnyilatkozásainak. Ezzel párhuzamosan a Jobbiknak továbbra is van egy arca, amelyik még – a meggyőződésem szerint nagyon károsan – cukisági kampánynak nevezett jelenség ellenére sem változott, így semmiben sem mutat más képet a korábbi radikális, szélsőjobboldali ideológiájához képest - mondta Bodnár Dániel.

Tett és Védelem: A Jobbik csak leplezni próbálja korábbi antiszemita kijelentéseitForrás: MTI/Mohai Balázs

A Tett és Védelem Alapítvány vezetője úgy látja, a lokális jobbikos politikában mind a mai napig a hangnem ugyanaz a radikális, antiszemita és az összeesküvés-elméletekre alapozó retorika, mint amit megszoktunk a Jobbiktól az elmúlt hat-nyolc évben. Mindezek alapján azt érdemes hangsúlyozni, hogy nem szabad szem elől téveszteni, hogy a párt látszólagos nagypolitikai puhulása kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a néhány számító, önmérséklettel rendelkező politikusa megkísérli elfelejtetni a párt antiszemita megnyilvánulásait - olvasható az interjúban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK