Újabb helyszínen találtak a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz köthető fegyvereket

Vágólapra másolva!
Jászberényben, újabb helyszínen találtak a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz köthető lőfegyvereket és lőszereket a nyomozók. Elfogtak egy jászberényi férfit, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott a településen.

A rajtaütésen méreg- és robbanóanyag-gyanús anyagokra is bukkantak.

A lefoglalt tárgyakat szakértők vizsgálják, a helyszíni szemle még tart – áll a közleményben.

Forrás: police.hu

A nyomozók elfogtak egy jászberényi férfit, akinek kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A gyanúsított összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal valamelyik ágával - olvasható a közleményben.

Rendőri készültség Bőnyben október 26-án, a rendőrgyilkosság után Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Mint azt az Origo korábban megírta, a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonaljelenleg valószínűleg a legaktívabb hungarista csoport.

A szervezet egyik fő feladatának a fegyveres harcra való felkészülést tartja.

Győrkös Istvánt gyanúsítják az október 26-án elkövetett bőnyi rendőrgyilkosságal. A férfi gépkarabéllyal adott le több lövést a renőrökre, akik házkutatát akartak tartani nála.

A tűzpárbajban meghalt Pálvölgyi Péter rendőr őrnagy, és Győrkös is megsebesült.

A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, előzetes letartóztatását hétfőn három hónappal meghosszabbította a Győri Törvényszék.