Tarlós nem tudott az Erzsébet tér államosításáról

2016.12.01. 14:56

A főpolgármester és a főváros nem is tudott előzőleg arról a törvényről, ami alapján mától ingyenesen át kell adnia az államnak használatra a fővárosi Erzsébet teret. Tarlós István főpolgármester közleménye szerint reméli, hogy az ilyesmi nem válik gyakorlattá.

A Fővárosi Önkormányzat közleményben furcsállta azt a döntést, amellyel - az Országgyűlés által elfogadott, az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló törvény szerint - mától az Erzsébet tér a törvény erejénél fogva ingyenesen az állam tulajdonába kerül.

A Városháza közleménye szerint a városvezetéssel illetve a fővárossal "erről érdemi egyeztetés nem is zajlott." A közlemény azza, zárul, hogy "a Főváros reméli, hogy az ilyen döntések nem válnak gyakorlattá."

Nem merült fel a beépítés

A törvény alapján a budapesti Erzsébet téren további négy ingatlan a főváros tulajdonából állami tulajdonba kerül. Az indokolás szerint így tulajdonjogilag is egységesen kezelhető és üzemeltethető közparki területet lehet kialakítani.

Az Erzsébet térFotó: Polyák Attila - Origo

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlésben korábban azt közölte, fel sem merült az Erzsébet tér további beépítése, és a téren egy körbefutó járda áll négy helyrajzi számból, a módosítás ezt érinti.