Pert nyert Orbán Viktor az Altus Zrt. ellen

2016.12.01. 16:12

Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben - így döntött másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. A kormányfő első fokon korábban még veszített a Gyurcsány-érdekeltséggel szemben, amiért azt állította, hogy az Altus Zrt. EU-s megbízása pártfinanszírozás eszköze lehet.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi elsőfokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Gyurcsány Ferencék szerinte azért pereltek, mert nem tetszett nekik, hogy a miniszterelnök szóvá tette az Altus Zrt. EU-s megbízását.

Orbán Viktor 2015 májusában Strasbourgban úgy fogalmazott: "ilyen pártfinanszírozási botrányt, mint amibe keverte magát az EU", még nem látott. Üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely pártcélokra is használja ezeket a forrásokat" - mondta.

Másodfokon, jogerősen Orbán Viktor miniszterelnöknek adott igazat a táblabíróságForrás: MTI/Bruzák Noémi

A másodfokon eljárt bíróság most megváltoztatta az idén áprilisban meghozott, az Altusnak kedvező, nem jogerős ítéletet, és teljes mértékben elutasította az Altus keresetét. A Gyurcsány-cég köteles Orbán Viktor perköltségeit is megfizetni.