Flórián téri balesetek: ezt lépi a Budapest Közút

Budapest, 2015. július 21.
Összetört mentőautó és személygépkocsi a III. kerületi Flórián téren, miután a járművek összeütköztek 2015. július 21-én. A balesetben hárman megsérültek, a mentőautó nem szállított beteget.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest, 2015. július 21. Összetört mentőautó és személygépkocsi a III. kerületi Flórián téren, miután a járművek összeütköztek 2015. július 21-én. A balesetben hárman megsérültek, a mentőautó nem szállított beteget. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszak több balesetének a hatására a Budapest Közút a Flórián tér érintett csomópontjában a helyzetjelző vonal hátrébb helyezése és "különösen veszélyes" burkolati jel létesítésével, valamint a csomópont jelzőlámpaprogramjainak módosításával orvosolja a problémát.
Vágólapra másolva!

Már a múlt heti, nagy médiavisszhangot kiváltó sajnálatos baleset előtt a Budapest Közút megvizsgálta a helyzetet, és az elmúlt hetekben a társaság több intézkedést is tett a Flórián téri jelzőtévesztés megakadályozása érdekében. Ezek közül megvalósult a helyzetjelző vonal hátrébb helyezése és a "különösen veszélyes" burkolati jel létesítése, valamint a csomópont jelzőlámpaprogramjainak módosítása.

Új jelzőket létesítenek

A Budapest Közút közölte: a jövő héten a jelzőfejek áthelyezésére és új, "benyúló" oszlopon új jelzőfejeket létesítenek. 2016. november 24-től az új jelzőlámpaprogram fut a nappali időszakban, ebben a programban az esetlegesen jelzőt tévesztő járművezető is csak abban az esetben ütközhet a Pacsirtamező útról érkező járművezetővel, amennyiben az tilos jelzésen hajt a kereszteződésbe, vagy mint a mostani esetben, a mentő gépjármű vagy más erre jogosult megkülönböztető jelzése működik, de ezt egy másik közlekedő nem veszi figyelembe – közölte a Budapest Közút.