Dübörög a Mikulásgyár

2016.12.02. 14:08

A budapesti Ötvenhatosok terén december 21-ig várják az adományokat. Elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat várnak a szervezők a Mikulásgyár fő üzemében, ahol számos újdonsággal, programokkal szórakoztatják az adományozókat.

A szokásos adományok mellett idén újdonság, hogy cirkusz- és színházjegyeket is lehet ajándékozni a hátrányos helyzetű gyerekek részére. Tavaly százezer kilogramm adományt tudtak szétosztani, a rászoruló családokhoz általában egy 3-4 kilogrammos csomagot juttattak el – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. 

Már dolgoznak a Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Mikulásgyárban - A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője kiemelte: eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze, így idén, a 12. alkalommal megrendezett jótékonysági gyűjtésen is szeretnék túlszárnyalni a tavalyi teljesítményt. Ebben nagy segítség lehet, hogy ezúttal húsz napon át várják az adományokat az adományközpontokban és a postán.

A posta az ország mind a 2200 postájáról ingyen szállítja el a vöröskereszt raktáraiba azokat a zárt csomagokat, melyekre a felajánlók ráírják a Mikulásgyár szót. Az ország több pontján, így a fő üzem mellett a budapesti Lurdy házban és országszerte hét vidéki plázában, Debrecenben, Nagykanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen nyíltak meg további adománypontok.