Hajnalban párás, napközben változóan felhős időnk lesz

IDŐJÁRÁS párás Országház ködös IDŐJÁRÁS párás Országház ködös Budapest, 2009. december 26.
Ködbe burkolózik az Országház épülete, miután az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt párafelhő alakult ki a Duna felett december 25-én késő délután. A
Budapest, 2009. december 26. Ködbe burkolózik az Országház épülete, miután az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt párafelhő alakult ki a Duna felett december 25-én késő délután. Az eddigi 1983-ban mért 16,2 Celsius-fokos országos melegrekordot sokfelé meghaladta a hőmérséklet az országban. A legmelegebbet: 21,2 Celsius-fokot a Baranya megyei Sellyén mérték. A fővárosban a csúcshőmérséklet délelőtt 12,8 Celsius-fok volt, ez még nem érte el a szintén 1983-ban mért 13,5 fokos rekordot. MTI Fotó: Varga László
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hajnalban párás, napközben változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel - írja a Köpönyeg.hu. Csapadék nem várható. Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden, Mikulás napján fátyolfelhős lesz az ég. Száraz időre számíthatunk. Az északnyugati szél néhol megélénkül. Reggel -10 és -1, délután -1 és +6 fok között várható a hőmérséklet.

Szerdán napos, gyengén felhős időre van kilátás. Csapadék továbbra sem fordul elő. Reggelre -3 fok köré süllyed, délutánra +3 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök reggelre sokfelé válik párássá a levegő, foltokban köd is képződik, mely napközben néhol tartósan megmaradhat. Marad a hideg téli idő: reggel továbbra is fagyni fog, és délután is csak kevéssel mérhetünk fagypont feletti értékeket.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Más néven, de már hétfőn folytatódik a Morning Show, nézze meg videón a bejelentést!

Tagadja a kapitány, hogy nekiesett volna Hosszúnak. Nem felhőtlen a hangulat a magyar úszóválogatott háza táján a kanadai rövidpályás világbajnokság helyszínén. Szóváltásba keveredett Hargitay András, az úszóválogatott kapitánya és Hosszú Katinka, valamint férje, Shane Tusup – derült ki a Nemzeti Sport szombati számából. Később azonban az úszószövetség közleményben cáfolt mindent.

Tusup senkinek nevezte Hargitayt. Nem volt kiabálás és botrány az úszóválogatott windsori megbeszélésén, Shane Tusup és Hosszú Katinka csupán egyszerűen otthagyta Hargitay Andrást, erről a szövetségi kapitány a 24.hu-nak adott interjújában beszélt.

Lelőttek három embert Finnországban. Agyonlőttek három embert a finnországi Imatra városának egyik étterme előtt. Mindhárom áldozat nő volt. A bűnüggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 23 éves helyi férfit, aki állt már bíróság előtt, de egyetlen erőszakos csoportosuláshoz sem tartozik, emiatt egyelőre kizárták a politikai indítékot.

Francia miniszter botránya Fidel Castro temetésén. Segolene Royal francia környezetvédelmi miniszter is elutazott Fidel Castro temetésére Kubába. A görög miniszterelnök mellett ő az egyetlen aktív kormánytag az Európai Unióból, aki elment. Ráadásul Royal dícsérte a kubai kommunista diktátort és a diktatúrát, ami hatalmas botrányt okozott Franciaországban.

Boldog névnapot

December 5. az év 340. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 26 nap van hátra.

Ma a Vilmákat ünnepeljük.

A Vilma női név a Vilhelma rövidülése.

Mozipremierek

  • Az ügyfél
  • Hivatali karácsony
  • Hideg hegyek
  • Az univerzum története
  • A démon arca