Tévedésből egymást lőtték kijevi rendőrök, öten meghaltak

Protest In Kiev On First Anniversary of Euromaidan Revolution News General News December 1 2016 1st December 2016 Activists Supporters DEMONSTRATION Presidential Social Issue Activism
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Öt rendőr életét vesztette vasárnapra virradóan egy Kijev környéki faluban, amikor két rendőrcsapat tévedésből egymásra nyitott tüzet.
Vágólapra másolva!

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Facebookon számolt be a tragikus eset részleteiről. Szavai szerint a rendőrség egy speciális egysége nyomozást folytatott egy bűnbanda ellen, akik Kijevben és a főváros környékén törtek be otthonokba. Azt az értesülést kapták, hogy a Kijev megyei Knyazsicsi településen készülnek kifosztani egy lakóházat.

Képünk illusztráció Forrás: ARFP/NurPhoto/Maxym Marusenko

A rendőrcsapat felderítői egy épülő házban rejtőztek el, hogy onnan figyeljék a betörést, és tetten érhessék a bandát. A szomszédos háznak viszont megszólalt a riasztója, amire kiérkeztek a rendőrség őrzővédelmi szolgálatának emberei. Utóbbiak a felderítő rendőröket vélték betörőknek, és őrizetbe vették őket.

Egymásnak estek

A bűnbanda elfogására készülő egység távolabb lévő tagjai viszont azt gondolták, hogy a bűnözők fogták el a társaikat, és megindították az elfogóműveletet. Ekkor tűzharc bontakozott ki a két rendőrcsapat között, aminek következtében öten, ketten az őrzővédők, hárman pedig a betörőkre vadászó rendőrök közül életüket vesztették.

A betörők elmenekültek

A betörőknek a rendőrök közötti lövöldözés közben sikerült "kereket oldaniuk", de menekülés közben a hatóságok elfogták őket. A rendőrök halála miatt az illetékes ügyészség vizsgálatot indított.