Öngyilkos lett a börtönben a balástyai rém

2016.12.05. 15:04

Emberölésért elítélt rabok lettek öngyilkosok a hétfőn Szegedi Fegyház és Börtönben, a közös zárkában tartott férfiak felakasztották magukat. Úgy tudjuk, egyikük a balástyai rémként is ismert sorozatgyilkos volt, aki öt nővel végezhetett.

Felakasztotta magát két életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfi hétfőn a szegedi börtönben: az emberölési miatt jogerősen elítélt rabok együtt végeztek magukkal.

Az Origo hiteles forrásból úgy tudja, az egyik öngyilkos elítélt a balástyai rémként ismert sorozatgyilkos  volt, aki 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között bizonyítottan négy nőt ölt meg, bár ő maga öt gyilkosságot ismert el – áldozatait agyonverte, illetve megfojtotta, majd elásta.

Pénzért ölt

A balástyai rém mindig pénzért ölt, bár a gyilkosságok előtt már elítélték nemi erőszak miatt is, a szexuális indíttatású elkövetést az ügyében eljáró bíróság sem látta bizonyítottnak.

Együtt mentek a halálba

A sorozatgyilkos és zárkatársa együtt követett el öngyilkosságot – a börtön munkatársai állítólag azonnal segítségükre siettek, életüket azonban a szakszerű újraélesztési kísérlet sem mentette meg.

A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során kizárta az idegenkezűséget. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset tisztázásához.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!