Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden Mikulás napján a napsütést észak felől megnövekvő fátyolfelhőzet szűri, de hó ebből nem alakul ki - írja a Köpönyeg.hu.

Reggel ismét országos fagy lesz, délután 2-7 fok valószínű.

Szerdán többórás napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék kizárt. Reggel -4, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön estig marad a derűs időjárás, csak estétől növekszik meg a felhőzet. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: marad az igazi hideg december.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és ezzel együtt enyhülés kezdődik. Elszórtan lehet vegyes csapadék. egyre többfelé emelkedik +5, +7 fok fölé a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Összeütközött két metró a Pillangó utcánál hétfő reggel, tízen megsérültek. Az MTVA tudósítása szerint nem kizárt, hogy a reggeli csúcsforgalomban, 3/4 7 körül történt balesetet emberi mulasztás okozta. A BRFK ismeretlen tettes ellen nyomozást indított vasúti közlekedés veszélyeztetésének gyanújával. 30 éve tudják, hogy ez ősszel és télen csúszásveszélyes szakasz.

A Sohollári-erdő titka. Az évszázad egyik legnagyobb és legkiterjedtebb nyomozása egy bádogkannához kötődik, amit 1958. augusztus 4-én vetett ki a víz. A rendőröknek az egész országban kellett nyomozniuk, hogy rájöjjenek, kinek a földi maradványait rejti a mély.

Ripost: Miért álnéven politizál Vona Gábor? Azt nem tudni pontosan, hogy miért is próbál Vona Gábor, a Jobbik elnöke évek óta megszabadulni valódi nevétől, a legvalószínűbb, hogy politikai tanácsadók javaslatára váltott, akik "eladhatatlannak" ítélték a Zázrivecz nevet. Ugyanis eredeti neve Zázrivecz Gábor - írja a Ripost.

Így változik az útdíjrendszer, ez lesz a legnagyobb újítás. Jövőre nem emelkednek a tömegközlekedési tarifák és az úthasználati díjrendszerben sem lesz jelentős változtatás. Jöhet egy új e-matrica.

Ezekben a városokban foghatja hétfőtől az új Morning Show-t. Reggeli Show lesz ugyan a neve, de a tartalom nagyrészt ugyanaz marad.

Boldog névnapot

December 6. az év 341. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 25 nap van hátra.

Ma a Miklósokat ünnepeljük.

A Miklós a görög Nikolaosz név szláv változatából származik, jelentése győzelem + nép, egyes források szerint nép ragyogása.

Távkapcsoló

Hideg, rideg, fagyos estén mi más is dobhatná fel, mint a szerelem? A LifeNetwork este 8-tól a Szerelem tálalva című valóságshow-t adja, este 9-tól pedig a Meztelen szerelem reality-t, amitől vélhetően kissé felforrósodik a hangulat a nappaliban is. Az HBO-n 22 órától folyatódik Sarah Jessica Parker új sorozata, a Válás, de ha nem kell a fanyar romantika, a civakodós párkapcsolat, akkor irány a NatGeo, 22 órától jön a Normandiától Párizsig első része, háborús dokumentumfilm.

Mozipremierek

  • Az ügyfél
  • Hivatali karácsony
  • Hideg hegyek
  • Az univerzum története
  • A démon arca