A metróbaleset testközelből: tényleg azt hitték, terrortámadás történt

Pillangó utca
2-es metró
Vágólapra másolva!
Már az első másodpercekben sikítoztak és sírtak az emberek a budapesti metróbaleset után. Többen azt kiabálták, hogy "terrortámadás". Azonnal kitört a pánik, mindenki ment, amerre látott, mert "tényleg azt hittük, hogy terrortámadás történt" - mondta az Origónak az egyik utas, aki az álló metrón volt az ütközéskor. 
Vágólapra másolva!

Lami Krisztofer gimnazista mint rendesen, iskolába indult hétfő reggel. A zsúfolt metrón ült, és először csak annyi tűnt fel neki, hogy gyanúsan sokat áll a metró a Pillangó utcai megállóban. Körülbelül már két perce ott vártak az álló kocsiban, amikor egyszer csak óriási robajt és durranásszerű hangokat hallottak. Lökést is éreztek, és az álló szerelvény arrébb gurult. Mire mindenkinek kiderült, hogy egy másik metró csapódott bele, eltelt egy kis idő, majd elképesztő pánik tört ki.

Krisztofer azt mondta, "az emberek már az

Krisztofer elmondta, hogy a metró végében ült le, közel az ütközéshez. "Ha kicsit később szállok fel a metróra, akkor lehet, hogy én is leesek az ülésről, és most ott lennék a sérültek között. De szerencsésen megúsztam, ahogy 2006-ban az augusztus 20-i katasztrófát is - mondta.

Többen még bent az épületben Forrás: Lami Krisztofer

Azt is elmondta, hogy nagyon megrázták a metróban történtek. Sokakhoz hasonlóan ő is

sokkos állapotba került.

Az ütközés után a metró körülbelül 4-5 métert imbolyogva csúszott, a fények is kialudtak egy pillanatra. A szerelvény állítólag nagyon zsúfolt volt, sokan egymásra estek, volt, aki a korlátba vágta be a fejét. Sokan azt kiabálták, hogy füst van, de Krisztofer azt mondta, ő azt nem látta.

Körülbelül 20 perccel az ütközés után érkeztek meg a mentők Forrás: Lami Krisztofer

"Egészen elképesztő, katasztrófafilmbe illő jelenet volt. Az emberek nem tudták, hogy mit csináljanak, mindenki ment, amerre látott. Nem is néztünk arra, hogy mi okozhatta a csúszást és a robajt, csak menekültünk, mert

- mondta. Körülbelül fél perc telt el az ütközés után, mire kifeszítették az addig összevissza, hol kinyíló, hol csukódó ajtókat, és a tömeg elindult a kocsiból. A baleset után körülbelül 20 perccel érkeztek meg szerinte az első mentők a helyszínre.