Korrepetálást tartott az államtitkár

2016.12.06. 15:17

Az önkéntességre ösztönözi az embereket a felzárkózásért felelős államtitkár. Azt mondja, ez azért nagyon fontos, mert bizonyos intézményben élők sokszor mindössze 3-4 emberrel találkoznak egész nap.

Mikor jönnek legközelebb? – ezt kérdezte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkártól egy 10 éves kislány. Czibere Károly ugyanis a Bolyai Gyerekotthonban az Önkéntesség Világnapja alkalmából matematikából korrepetálta a gyerekeket és segített a házi feladatukat megírni.

Czibere Károly államtitkár segít a lecke megírásábanFotó: Mudra László - Origo

„A gyerekek, idősek, fogyatékos emberek számára nagyon fontos, hogy önkéntesek látogassák meg időnként őket, hiszen előfordul, hogy csak az ott dolgozókkal, 3-4 emberrel találkoznak a nap 24 órájában" – mondta az államtitkár.

Ezért is ösztönözzük az önkéntességre azokat, akik szabadidejükkel vagy adományaikkal segítik a nehéz helyzetben élőket. A szolidaritást erősíti, ha valaki úgy dönt, hogy két-három órát szán arra, hogy rászorulókkal töltse az idejét. – mondta.

A kormány a december 6-án létrehozott Nemzeti Önkéntes Tanácstól az ingyenesen végzett segítő munka népszerűsítését várja. Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a tanács alakuló ülésén azt mondta, egyes adatok szerint ma már minden harmadik ember önkénteskedik Magyarországon, 2014-ben például 490 ezren dolgoztak önkéntes segítőként, összesen 55 millió órát.