Hat emeletet zuhant az ipari alpinista

2016.12.06. 09:44

Egy tízemeletes szegedi panel szigetelését ellenőrizte, amikor megtörtént a baj. Csodával határos módon életben maradt, de életveszélyesen megsérült.

Az 54 éves triatlonos, biológia-testnevelés szakos tanár több mint 20 éve foglalkozik ipari alpinizmussal. A Délmagyar.hu úgy tudja, a ház közös képviselőjének megbízásából ellenőrizte a Csongrádi sugárúti panelház szigetelését, amikor a hatodik emelet magasságából a betonjárdára zuhant.

Az épület földszinti helyiségét bérlő büfés hallotta meg a puffanást, majd a jajgatást. Azt mondja, az ipari alpinistának az volt a szerencséje, hogy nem csapódott neki a földszint felett húzódó rácsnak. A férfi a földön feküdt, tudott beszélni, és magánál volt, de iszonyatos fájdalmai voltak.A mentők fél órán át stabilizálták a férfi állapotát, mire el tudták szállítani.

Életveszélyes állapotban került kórházba, megoperálták, a baleset a múlt héten történt, azóta sokan jelentkeztek arra a közösségi felhívásra, amelyen vért kértek a férfi gyógyulásához a barátai, ismerősei. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.