Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködésből

Vágólapra másolva!
Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés elnevezésű nemzetközi kezdeményezésből, amihez még 2012-ben csatlakoztunk a kormányzati antikorrupciós program részeként.
Vágólapra másolva!

Magyarország kilép a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership) elnevezésű nemzetközi kezdeményezésből a Magyar Közlöny keddi számában olvasható kormányhatározat szerint.

- A Nyílt Kormányzati Együttműködés

valós párbeszédet nem folytat, a tényeket elferdíti, és egyoldalú jelentéseket készít - írta reagálásában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedd este.

Hozzáfűzték, hogy a jelentésekben a Magyarországot "folyamatosan bíráló, úgynevezett civil szervezetek" véleménye megjelent, a kormányzati választ azonban figyelmen kívül hagyták, és ezért

semmi értelme, hogy az ország fenntartsa tagságát

"egy ilyen - az alapításkor kitűzött céloktól és elvektől teljesen eltért - szervezetben".

A közlemény szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden értesítette a kormány döntéséről a Nyílt Kormányzati Együttműködés kormányzó bizottságát.

Magyarország 2012-ben csatlakozott a több mint ötven országban működő Nyílt Kormányzati Együttműködéshez, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium akkori tájékoztatása szerint a kormányzati antikorrupciós program részeként.