Kun-Mediátor-ügy: tavasszal zárul a nyomozás

2016.12.07. 13:59

A legfőbb ügyész szerint várhatóan jövő tavasszal fejeződik be a nyomozás a Kun-Mediátor-ügyben. Még több sértett tanúkénti kihallgatása van hátra, továbbá igazságügyi szakvéleményekre is várnak.

Várhatóan jövő tavasszal fejeződik be a Kun-Mediátor Kft. ügyében indított nyomozás - írta a legfőbb ügyész a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában. Eszerint az ügyben már csaknem nyolcszáz sértettet hallgattak ki tanúként, gyanúsítotti kihallgatásról Polt nem tett említést.

A rendőrség tavaly áprilisban sikkasztás gyanúja miatt indított nyomozást, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. 

A Kun-Mediátor karcagi fiókjaForrás: MTI/Bugány János

Polt Péter az ellenzéki képviselői kérdésre írt válaszában jelezte: még több sértett tanúkénti kihallgatása van hátra, továbbá igazságügyi szakvéleményekre is várnak. Ezeken túl indokolt a kft. ügyvezetője által megszerzett és elrejtett pénzösszegek felkutatása is.

Utazási iroda volt, de pénzügyi tevékenységet is folytattatott a Kun-MediátorForrás: MTI/Bugány János

A legfőbb ügyész válaszában arra is kitért, hogy a kft. ügyvezetője 2015. április 13-án elhagyta Magyarország területét, azóta is külföldön tartózkodik, vele szemben európai, valamint nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a Szolnoki Járásbíróság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK