17 év után vádat emeltek a cukrásznő gyilkosa ellen

Vágólapra másolva!
Megerőszakolta, majd megfojtotta áldozatát a többszörösen büntetett előéletű férfi: 17 év után emelnek vádat a kecskeméti gyilkosság ügyében.
Vágólapra másolva!

Aljas indokból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a férfi ellen, aki 17 évvel ezelőtt megerőszakolt és megfojtott egy fiatal cukrásznőt Kecskeméten.

Megtetszett neki, megerőszakolta

szörösen büntetett életű, kisebb lopásokból és alkalmi barátnőinek támogatásából élő férfi a vádirat szerint 1999. szeptember 15-én este találkozott áldozatával a kecskeméti állomáson.

A vádlottnak megtetszett a 31 éves, cukrászként dolgozó nő - beszédbe elegyedett vele, és egy bokros, elhagyatott területre csalta. A fiatal nő szeretett volna visszamenni, de ekkor már esélye sem volt: a tagbaszakadt férfi

megverte és megerőszakolta, majd megfojtotta a sértettet – hogy később ne valhasson ellene.

Egy másik ügy miatt bukott le

Mivel az elkövetőt akkor nem tudták azonosítani, az eljárást két év múlva megszüntették. Tavaly ősszel aztán felfigyeltek arra, hogy egy fővárosi rablás gyanúsítottjának DNS-mintája egyezik a tizenhét évvel ezelőtti emberölés után rögzítettekkel.

A gyilkosság előtt a férfi ötször, azóta pedig még nyolcszor volt büntetve

- legsúlyosabb bűncselekményéért azonban csak most állhat bíróság elé. A megyei főügyészség élethosszig tartó fegyházbüntetést kér a vádlottra.