Késsel rabolta ki terhes szomszédját – mégis hazaengedték

A stresszes kismama szilánkokkal hinti gyermeke útját? terhes
Vágólapra másolva!
Terhes szomszédasszonyától követelt pénzt, a rémült nő hasához pengét szorított a zuglói férfi a vádhatóság szerint. Az ügyészség rács mögé küldte volna, a bíróság nem jogerős döntéssel viszont inkább házi őrizetbe helyezte a vádlottat – aki így visszatérhetett a támadás helyszínére.
Vágólapra másolva!

Pénzt vagy egyből két életet követelt volna a zuglói rabló, aki várandós szomszédját támadta meg: a férfi november 23-án délelőtt lépett hozzá a szemétledobónál álló asszonyhoz – értékeit követelte, és

kést szorított a terhes nő hasához, olyan erővel, hogy az asszony ruhája is elszakadt.

A támadó eközben folyamatosan a magzat megölésével fenyegetőzött,

A rémült nő átadta táskáját, a szomszéd pedig kivette belőle a pénztárcát, és távozott – hamarosan azonban elfogták a rendőrök.

Egy házban az ellenséggel

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablással vádolta meg a férfit , és több okból is előzetes letartóztatását kérték. Emlékeztettek rá, hogy

a sértett és a vádlott ugyanabban a társasházban él,

kiemelkedő súlyú bűncselekményről van szó, és fennállhat, hogy a hazatérő megfélemlíti vagy befolyásolni tudja áldozatát – szabadlábon hagyva pedig el is szökhet az eljárás során.

A rabló kést szorított a várandós nő hasától, a ruha is felhasadt a penge nyomán. A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az Origo úgy tudja, hogy a vádlott nem ismerte el a bűncselekményt, ami szintén előzetes letartóztatása mellett szólhat.

A bíróság szerint nem kell aggódni

Az ügyben eljáró bíróság első fokon mégis úgy döntött, hogy elég az enyhébb kényszerintézkedés:

házi őrizetet rendeltek el, helyszínként pedig a férfi lakását jelölték meg.

Úgy tudjuk, a vádlott egy hete újra a zuglói 10 emeletes háztömbben lakik, igaz, nem egy szinten a sértettel, a rendőrök pedig napi szinten ellenőrzik. Az ügyészség megfellebbezte az elsőfokú ítéletet, így az nem számít jogerősnek.