Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan várható csapadék: nagyrészt eső, zápor, de estétől ÉK-en, K-en már havas eső, hó is hullhat – írja a Köpönyeg.hu. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős. Hidegfront érkezik.

Egyelőre kitart az enyheség (4-8 fok várható délután), de estétől zuhanni kezd a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős idő valószínű, elvétve hózáporral. A légmozgás gyengül, így reggelre jócskán lehűl a levegő: -7 és 0 fok közötti országos fagy lesz. Délután is csak -1 és +4 fok esélyes.

Szerdán napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől havas esőre, ÉK-en gyenge havazásra van kilátás. Reggel -3, délután +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön borongós, változékony idő várható, szórványosan vegyes halmazállapotú csapadékkal. A reggeli -2 fokról +4 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Ryan Gosling a kedvenc magyar élelmiszerboltjáról áradozott. A hét elején Jimmy Kimmel éjszakai talkshow-jában kiderült, hogy Ryan Gosling csodálatos helynek tartja Budapestet, most pedig már azt is tudjuk, melyik szerinte a legjobb élelmiszerbolt Magyarországon.

A panaszkodás átneveli az agyat a negativitásra. Kutatás bizonyítja, hogy minél többet panaszkodunk, annál valószínűbb, hogy egyre negatívabb színben látjuk majd a dolgokat. A panaszkodás és negatív gondolkodás során használt idegsejtek közelebb kerülnek egymáshoz, és a közöttük lévő kötelékek erősebbek lesznek, ezért könnyebben használjuk őket később is, nem csak akkor, amikor aktívan rossz dolgokra gondolunk.

Mindkét sofőr meghalt a székesfehérvári karambolban. Személyautók ütköztek Székesfehérvár külterületén, mindkét sofőr életét vesztette a nagy erejű ütközésben.

38 halott, 166 sebesült az isztambuli robbantásokban. Csaknem kétszáz áldozatuk van a szombat esti isztambuli robbantásoknak: 38-an meghaltak, 166-an pedig megsebesültek – közölte a török belügyminisztérium vasárnap hajnalban. A halálos áldozatok többsége rendőr.

A mentorok megint nem tudtak dönteni, az X-Faktor nézőire bízták. Az X-Faktorban a Ham Ko Ham zenekar és Gorbunov Dmitrij kényszerült párbajozni, előbbi egy bulis cigány dalt adott elő, utóbbi persze egy érzelgősebb, lassabb dallal jött, egy ilyen során szebben és hatásosabban lehet nézni a kamerába.

Boldog névnapot

December 12. az év 347. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 19 nap van hátra.

Ma a Gabriellákat ünnepeljük.

A Gabriella a Gábor név női párja.

Távkapcsoló

21 órakor jön az egyik legjobb hazai valóságshow (eleve nincs sok, nem valami erős a mezőny), a Flúgos futam, utána lehet is maradni a Viasat3-on, a Lakástalkshow nem mindig izgalmas, de azért gyakran hoz kellemes és tartalmas beszélgetéseket. A LifeNetworkön este 11-kor a Sokkoló függőségeken szörnyülködhetünk, éjféltől pedig a Meztelen szerelem képein lazulhatunk. 22.30-tól az HBO2 az Aznap éjjel című sorozatát kezdi ismételni, láttuk, abszolút ott van 2016 három legjobb szériája között.

Mozipremierek

  • Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet
  • A művészet templomai: A római Szent Péter-bazilika és pápai bazilikák
  • Soul Exodus
  • Sárkány közeleg
  • Derült égből apu
  • David Bowie arcai
  • Aranjuezi szép napok