Sorra kábultak el a férfiak Robertától

2016.12.11. 16:00

Randikon kábította el áldozatait a suri nő, aztán kifosztotta őket – lakásán lopott ékszert, mobilokat foglaltak le a rendőrök, és egy különös oltárszerűséget is találtak. 

Rablással és lopással gyanúsítja a Siófoki Rendőrkapitányság H. Robertát: a nyomozók szerint a 46 éves súri nő álnevet használva, interneten beszélt meg randit kiszemelt áldozataival – aztán a sértettek lakására utazott.

Pezsgővel, kávéval ütötte ki őket

Júliusban egy siófoki férfival találkozott: kávét főzött áldozatának, amibe titokban ismeretlen, altató hatású anyagot tett, aztán átkutatta a kábult férfi lakását, és egy lemezkazettából pénzt vitt el.

Augusztusban egy zalaegerszegi sértettel ismételte meg a trükköt: itt pezsgőbe keverte az altatót, és az elalvó áldozattól ékszereket, mobiltelefont zsákmányolt. Októberben egy oroszlányi férfit próbált lépre csalni, de nála valamiért nem vált be az altatós technika. 

A kitartó nő azonban nem adta fel, 

többször találkozott a társkereső oldalon megismert sértettel, és egy alkalmas pillanatban kiürítette a házi páncélszekrényét.

Roberta titka is kiderült

A sikersorozat december 9-én véget ért. Az alacsony, zömök, rövidre nyírt hajú asszonyt rendőrök fogták el, súri otthonából előkerült az ellopott értékek és a pénz egy része is. 

A házkutatást végző nyomozókat egyébként különös installáció fogadta: kiderült, hogy  Roberta rajong Justin Bieberért, annyira, hogy oltárt is épített neki koncertjegyekből és fotókból. 

Pénz, ékszerek és Justin Bieber: egy asztalon Roberta minden álmaForrás: Police.hu

A nőt elfogása után a Siófoki Rendőrkapitányságon kihallgatták, és őrizetbe vették, egy nappal később pedig a Kaposvári Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását is.