DK: Nem tudni, ki engedte be Pharaont

2016.12.12. 15:13

Politikai segítséggel léphetett be Magyarországra a körözött Ghaith Pharaon – legalábbis ezt állítja Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa, akinek a szaúdi üzletemberről mutatott meg egy aktát Pintér Sándor belügyminiszter.

A Demokratikus Koalíció azt valószínűsíti, hogy nem egy szakmai hiba miatt, hanem feltehetően politikai utasításra léphetett be Magyarországra az Interpol és az FBI által is körözött Ghaith Pharaon. Vadai Ágnes arra hivatkozva állítja ezt, hogy találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, aki mutatott neki egy, a szaúdi férfiról szóló, nyilvános és titkos "dokumentumokból álló irathalmazt".

Vadai Ágnes, a DK alelnökeFotó: Szabó Gábor - Origo

Vadai Ágnes szerint Ghaith Pharaon 2014 végén egy normál és egy üzleti vízumot is kapott, majd később tartózkodási engedélyhez is jutott, annak ellenére, hogy 2015 elején a magyar hatóságok pontosan ismerték a férfi korábbi tevékenységét.

A politikus azt mondta, hogy az általa látott dokumentumokat hiányosnak tartja, mert az iratok között nincs olyan feljegyzés, amelyet a Terrorelhárítási Központ készített volna. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK