Akár luxusban is élhetett a karcagi Marcsika

"michael giannetta home" "naomi anderson" "placencia peninsula" "plantation" "stann creek district" Belize sotheby's
Vágólapra másolva!
Egy kis közép-amerikai országban bujkálhatott közel másfél éven keresztül az a karcagi nő, aki a Kun-Mediátor vezetőjeként a becslések szerint 20 milliárd forintot csalt ki a helyiektől, összesen 1500-2000 embert csaphatott be. De milyen ország is Belize?
Vágólapra másolva!

Belize-ben, ahol letartóztatták a karcagi asszonyt, belize-i dollárt használnak. Egy belize-i dollárt nagyjából 150 forintért kaphatunk, ami azt jelenti, hogy ha valóban 20 milliárd forintot vitt volna magával oda, akkor 135 millió belize-i dollárja lett volna. A kérdés persze az, hogy valóban volt-e ennyi pénze. Hiszen azt nem egy összegben vette fel, közel húsz éven keresztül dolgozott Karcagon, és fogadta ügyfeleit. Mivel egy piramisjátékhoz hasonló csalást követhetett el, így az egyik befektető pénzéből fizethette ki a másik „jutalékát”.

Visszatérve Belize-re: az ország Amerika középső részén található, nagyjából 350 ezren élnek az országban. A sikkasztott pénzből igazi fényűző életet lehet ott élni.

Az elsikkasztott pénznek már 3-4 százalékából például igazi luxusházat is vehetett. Ennyiért ugyanis találtunk egyet a tengerparton, amelyben négy hálószoba, három fürdőszoba és medence is van.

Forrás: jamesedition.com


Hogy végül mi buktatta le, egyelőre nem lehet tudni. Ami viszont biztos, hogy Belize és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy ott élő körözött embert ne adhatnának ki. Bár hivatalosan senki sem erősítette meg, úgy tudjuk, ez néhány napon belül meg is fog történni.