Legkésőbb 2017 őszén tartana előválasztást a baloldal

Parlament, PP,  Gőgös Zoltán
Vágólapra másolva!
Akkor neveznék meg a közös kormányfőjelöltet is. Előválasztást csak ott tartanak, ahol nem sikerül közös jelöltet állítani.
Vágólapra másolva!

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a Magyar Időknek elmondta, a miniszterelnök személyéről az előválasztásokig kell megegyezniük, az egyes körzetek potenciális képviselőjelöltjeit pedig tavasszal meg kell találni.

Előválasztást csak ott tartanak, ahol nem sikerül közös jelöltet állítani.

A következő hónapok azonban nemcsak emiatt kívánnak meg a baloldaltól az eddiginél hatékonyabb együttműködést, hanem azért is, hogy fel tudjanak mutatni egy karakteres baloldali programot.

Karakteres baloldali programot akarnak Fotó: Mudra László - Origo

A politikus a legfontosabbnak azt tartja, hogy képesek legyenek alternatívát nyújtani. Mint mondta, nyilván

Ezért most mindenki írja a saját programját, amiből összegyúrják majd azt a baloldali programot, amit az előválasztáson indulóknak alá kell írniuk.

Az MSZP választmányának elnöke, Hiller István is 2017 nyarának végét, illetve az ősz elejét nevezte meg dátumként, amikor nyilvánosságra hozzák a kormányfőjelölt nevét.

Arra a felvetésre, vajon a választók képesek-e fél év alatt azonosulni egy esetleg teljesen ismeretlen miniszterelnök-jelölttel, úgy válaszolt, hogy ebben megfelelő tapasztalatuk van.

Molnár Zsolt, az MSZP országos elnökségének tagja a Magyar Idők érdeklődésére cáfolta, hogy lenne konkrét jelöltjük a kormányfői tisztségre.