Döntött a bíróság: nem mondott igazat Juhász Péter

2016.12.14. 14:25

Juhász Péter interneten közzétett nyilatkozatában valótlanul állította, hogy Rogán Antal Dubajban járt – derült ki a Fővárosi Törvényszék hétfői ítéletéből, így a 444.hu-nak, a Népszavának és az Indexnek helyreigazítást kell közzétennie. Eddig Juhász Péterrel összefüggésben Rogán Antal és Belváros- Lipótváros Önkormányzata összesen 20 darab sajtó- és 2 darab személyiségi jogi pert nyert meg.

A 444.hu, a Népszava és az Index szerkesztőségét helyreigazításra kötelezte a bíróság a hétfői ítéletében. A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében az említett három szerkesztőség Juhász Péter interneten közzétett nyilatkozata alapján valótlanul állította, hogy Rogán Antal Dubajban járt. 

Ismét bebizonyosodott, hogy valótlant állított Juhász PéterForrás: Szabó Gábor - Origo

A bíróság véleménye szerint a mástól átvett információkért maga a sajtószerv felel. A felsorolt szerkesztőségek nem győződtek meg Juhász Péter állításainak valóságtartalmáról,amelyek bizonyítottan hamisak voltak. Juhász miatt kell helyreigazítást közölnie az Index, a 444.hu és a Népszava szerkesztőségének.

Ezeket állította Juhász

Juhász Péter a Facebook-oldalán azt állította, hogy „Rogán kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből. Ezt onnan tudjuk, hogy felhívtuk a hotelt. Mindezt azért tettük, mert valaki szólt, hogy ott látták Rogánt egy másik fickó társaságában. A másik fickót úgy azonosították, mint »az a csávó, aki eléd állt október 23-án a Kossuth téren«. Az a csávó nem más, mint Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa”. Később a Valton is cáfolta, hogy tulajdonosa Dubajban lett volna.

Az Együtt alelnöke azt is írta, hogy „sajnos képet nem vásárolok, így azzal most még nem szolgálhatok. Azonban a luxushotel portása elmondta, hogy ott szállt meg, így ezt már tudjuk. De látták halloweenpartiban, az Atlantis aquaparkjában, illetve bemenni a Mashreq bank helyi fiókjába” – írta bejegyzésében Juhász, amiről később kiderült, hogy egy szó sem igaz belőle.

Rogán Antal nem járt Dubajban

A Miniszterelnöki Kabinetiroda cáfolatként idézte a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményét, amely szerint Rogán Antal akkor nem járt az Egyesült Arab Emírségekben. A KKM azt írta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére a tárcának az Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált nagykövete érdeklődött az ország illetékes hatóságainál arról, hogy Rogán Antal a közelmúltban járt-e az ország területén. A hatóságok november 4-ei válasza szerint Rogán Antal az elmúlt egy hétben sem diplomata-útlevéllel, sem magánútlevéllel nem járt az EAE területén.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, kínos helyzetbe került Juhász Péter, az Együtt alelnöke, aki november 5-i sajtótájékoztatóján az újságírók többszöri kérésére sem tudott bizonyítékot bemutatni arra a vádra, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinet vezetője milliós költségen Dubajba utazott volna az elmúlt napokban.

Sok pert vesztett Juhász

Juhász Péterrel összefüggésben Rogán Antal és Belváros-Lipótváros Önkormányzata összesen 20 darab sajtó- és 2 darab személyiségi jogi pert nyert meg. Akikkel szemben nyert: hir24.hu; propeller.hu; Blikk napilap; blikk.hu; ATV ; atv.hu; nol.hu; index.hu; 444.hu; nepszava.hu; Varju László; Gréczy Zsolt; Demokratikus Koalíció.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK