Tömeges baleset az M3-as autópályán - három ember meghalt, rengeteg a sérült

Hárman meghaltak a buszban
Vágólapra másolva!
Hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A már felborult járműnek több autó is nekirohant – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Janasóczki Attila közölte: a halálos baleset Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt az autópályán, az utat teljes szélességében lezárták.
Vágólapra másolva!

Egy magyar rendszámú emeletes busz ez idáig tisztázatlan körülmények között felborult. A baleset következtében három ember meghalt, és többen megsérültek. A busz balesete után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak.

Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött.

Magyar, román és ukrán felségjelzésű is van közöttük.

A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: Origo

Az MTI információi szerint a bécsi adventi vásáron jártak az utasok a busszal. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte: az OMSZ 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol

összesen 31 sérültet találtak.

"Sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni, négyen súlyosabb, huszonegyen könnyebb sérüléseket szereztek." A sérülteket helyszíni ellátás után a miskolci, az egri és a debreceni kórházakba szállították.

Már nem tudták kikerülni. A képre kattintva galéria nyílik!

Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszik, a szitáló köd lefagy a hidegben. A balesetet szenvedett kocsisor hosszú. A helyszínen melegedőbuszokban várakozhatnak azok, akiket nem kellett kórházba szállítani, vagy nem sérültek meg. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. újabb buszokat küld, és ezekkel a járművekkel szállítják őket Miskolcra. A helyszínelést követően a tűzoltók megkezdik a roncsok eltávolítását az útról.

Melegedőbuszok érkeztek. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: Origo

Azokat, akik könnyebben sérültek meg, a Miskolci Rendőrkapitányságra szállítják, ahol ellátást kapnak, és pszichológus is segíti őket a történtek feldolgozásában. Továbbra is teljes útzár van érvényben mindkét irányban. Mezőkeresztesnél terelik le, illetve vissza az autópályára az autósokat. Az MTI helyszínen lévő tudósítója szerint hatalmas a torlódás.

81-en voltak a buszon. A képre kattintva galéria nyílik!

A buszon 81-en utaztak, az összes sérült közülük került ki. Az MTI információi szerint az áldozatok közül ketten debreceniek, az egyik egy 12 éves fiú, a másik egy 44 éves férfi – ők egy lépcsőházban laktak –, a harmadik pedig egy 22 éves harsányi lány.

Azonnali műtét

Két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége az M3-as autópályán szombat éjszaka felborult busz utasai közül - mondta el az M1 híradójában Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa. A kórházba kilenc sérültet szállítottak. Négyen ambuláns ellátás után elhagyhatják az intézményt, öt sérültet kellett felvenni fekvőbeteg-ellátásba, és közülük kettőt azonnal meg kellett műteni. A főigazgató azt mondta, hogy a kórház folyamatos ügyeletben dolgozik, a műtétekhez minden szükséges szakorvos azonnal rendelkezésre állt.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az autópályát még várhatóan 2-3 órán át zárva kell tartani.