Kálmán Olga-ügy: Simicska Lajosnak üzent Németh Sándor

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
Németh Sándor Facebook-posztjában kommentálta Kálmán Olga távozását. Azt írta, hogy Kálmán a Hír TV-hez való szerződésével "Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát". Az Origo korábban arról írt, hogy messze nem a Kálmán Olga által vezetett Egyenes beszéd volt a legnézettebb műsor az ATV-n.
Vágólapra másolva!

Németh Sándor, a Hit Gyülekezet alapítója a Facebookon üzent Kálmán Olga távozásával kapcsolatban. Azt írja, a távozás önmagában nem lenne hír, hiszen „a médiában itthon és külföldön is gyakori az, hogy ismert műsorvezetők csatornát váltanak. Kálmán Olga az ATV által lett közismert médiaszemélyiség, ugyanakkor a tévécsatorna fejlődésében és befolyásának erősödésében a tehetséges műsorvezetőnőnek is vitathatatlan érdemei vannak."

Németh: Nem volt személyes konfliktus

"Olga és a televízió tulajdonosi köre között soha nem volt személyes konfliktus, a közöttük meglévő világnézeti különbségek ellenére sem. A tulajdonosi kör megdöbbenését elsősorban két tény váltotta ki. Először is az, hogy a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló emberi viszonyt és hatékony együttműködést

– írta Németh Sándor.

A megdöbbenés másik oka az, hogy

amiről egy híres salamoni mondás jut eszembe: »Kóbor kutya fülét ragadja meg, aki felháborodik a perpatvaron, amely őt nem illeti« De ehhez már sem a Hit Gyülekezetének, sem pedig az ATV-nek sincs semmi köze” - írja Németh Sándor, a Hit Gyülekezete alapítója.

Németh Sándor is megszólalt Kálmán Olga távozásával kapcsolatban Forrás: ATV

Majd így folytatja: "Az elmúlt napok eseményeiből világosan megértettem: a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy kemény fába vágta a fejszéjét" – zárta a Hit Gyülekezete vezetője.

Nem Kálmán Olgáé volt a legnézettebb műsor

Mint arról korábban beszámoltunk, az ATV karácsonyi partija után Kálmán Olga műsorvezető felmondott, és mint kiderült, a Hír TV-hez szerződött. A Ripost úgy tudja, hogy nettó 4 millió forintot fog havonta keresni, ami példátlanul, egészen abszurd módon magas fizetés. Nyilván felmerül a kérdés, hogy megérhet-e egy tévés ennyi pénzt valakinek, ez esetben a Hír TV tulajdonosának, Simicska Lajosnak.

Kálmán Olga nézettsége alapján legalábbis furcsa ekkora fizetés.

Messze nincs ugyanis már a csúcson Kálmán Olga. A kábelnézettségre vonatkozó, 18 évesnél idősebb lakosság körében, ami az ATV számára a legfontosabb szám, a reggeli politikai-közéleti műsor, a Start gyakran kétszer akkora piaci részesedést (shr-t) produkált, mint Kálmán Olga műsora, az Egyenes beszéd. Az ATV valóban sikeres műsorvezetői Hajdú Péter, Sas József vagy Havas Henrik. Ráadásul az Egyenes beszéddel – ha éppen nem Kálmán Olga vezette – bármelyik más műsorvezető is hasonló nézettséget tudott elérni. Vagy éppen jobbat.

Kerestük Simicskát

Az ügyben kerestük Simicska Lajost és Kálmán Olgát is, de cikkünk megjelenéséig nem értük el őket. Fonyó Károlyt, Simicska Lajos üzlettársát is felhívtuk, de ő annyit mondott, hogy nem kíván a leírtakra reagálni, mivel nem rá vonatkoznak az állítások.