Több rendőrt vezényelnek az utcákra Magyarországon

a berlini események kapcsán a magyar emberek biztonsága érdekében bevezetett rendőri intézkedések Lakatos Tibor r. ezredes, ORFK Közrendvédelmi Főosztályvezető
a berlini események kapcsán a magyar emberek biztonsága érdekében bevezetett rendőri intézkedések. Lakatos Tibor r. ezredes, ORFK Közrendvédelmi Főosztályvezető. 2016.12.20.
Vágólapra másolva!
A berlini terrortámadás miatt több rendőrt vezényelnek az utcákra Magyarországon, emellett a német és az orosz nagykövetséget is jobban védik – jelentette be a rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A berlini terrortámadás miatt rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak ma a rendőrség központjában. Lakatos Tibor ezredes, az ORFK Közrendvédelmi Főosztályvezetője azt mondta, hogy a magyar rendőrség folyamatosan figyeli a német és más külföldi eseményeket és az azt követő rendőri intézkedéseket.

– mondta.

Fotó: Mudra László - Origo

Emellett minden olyan eseményre több rendőrt vezényelnek, amelyen nagy tömeg várható: például a karácsonyi istentiszteletek környékén is több lesz az egyenruhás. Vigyáznak a pályaudvarokra, valamint az osztrák és német rendőrökkel együtt a Németország és Magyarország közötti vonatokon is járőröznek majd.

Fotó: Mudra László - Origo

Lakatos Tibor azt is mondta, hogy a közterületi rendezvényeken is több rendőr teljesít majd szolgálatot, és az elhagyott csomagokra is jobban figyelnek majd. A nyílt befogadóállomásokon rendőri intézkedésekre nem kell számítani. A rendőrök folyamatos kapcsolatban állnak a TEK-kel, munkájukat pedig polgárőrök is segítik.

A (TEK) egyik munkatársa Budapesten, a Nyugati pályaudvaron - A képre kattintva Galéria nyílik! Forrás: MTI/Balogh Zoltán