Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdátólpéntekig nem lesz változás időjárásunkban: folytatódik a borongós, hideg téli idő, számottevő csapadék nélkül - írja a Köpönyeg.hu. A ködfoltokban zúzmara-lerakódás alakulhat ki, illetve a rétegfelhőzetből bárhol előfordulhat hószállingózás. Reggelente -5, délutánonként +1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton, szenteste napján is borult, párás időre van kilátás. Havazás nem lesz, de a ködfelhőzetből gyenge hószállingózás előfordulhat és továbbra is lehetnek zúzmarás ködfoltok. Reggel -4, délután +1 fok ígérkezik.

Vasárnap, karácsony első napján a Dunántúlon már előbukkanhat rövid időre a nap, az élénkülő DNy-i szél hatására; máshol marad a szürke, fagyos idő.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Berlini terror: 12 halott, 49 sebesült. Acélgerendákkal megpakolt kamion hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, 12-en meghaltak és 49-en megsebesültek. A német belügyminiszter szerint sok minden utal arra, hogy terrortámadás történt, a rendőrség is így kezeli.

Meghalt a merényletben az ankarai orosz nagykövet. Fegyveres merényletben életét vesztette hétfő este Oroszország ankarai nagykövete. Az orosz diplomatát egy kiállításmegnyitón lőtték le.

Kálmán Olga-ügy: Simicska Lajosnak üzent Németh Sándor.

Terrortámadás Berlinben: ezt lehet tudni a merényletről. Tizenketten haltak meg a berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadásban, 49-en megsérültek, többen életveszélyesen. A feltételezett merénylő pakisztáni migráns, aki ismert volt a rendőrség előtt alvilági kapcsolatai miatt. Három magyart egyelőre nem találnak a hozzátartozóik. Orbán Viktor levelet írt Angela Merkelnek.

Tíz elképesztő történet Gábor Zsazsa életéből. Gábor Zsazsa élethosszig tartó népszerűségét és hírnevét nem csupán legendás szépségének, férjhalmozásának és az ötvenes-hatvanas években virágzó hollywoodi karrierjének köszönhette.

Boldog névnapot

December 21. az év 356. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 10 nap van hátra.

Ma a Tamásokat ünnepeljük.

A Tamás férfinév arámi eredetű szó, a Teomo névből származik, jelentése: iker. A görögök vették át Thomasz formában, mivel a görögben volt egy ilyen alakú szó, csodálatos jelentéssel.

Távkapcsoló

A szerda sokaknak a Szulejmánt jelenti az RTL Klubon, de van más alternatíva is, például a Megint 48 óra a TV2-n. A Comedy Centralon folytatódik a Tömény történelem, a Viasat6-on 20 órától a Slidersszel nosztalgiázhatunk, az OzoneNetworkön ugyanekkor a francia tengerpartot csodálhatjuk meg madártávlatból.

Mozipremierek

  • Énekelj!
  • Miért pont Ő?
  • Olli Mäki legboldogabb napja
  • Váratlan szépség
  • Hóesés Barcelonában