A Kókusz nevet kapta a Nyíregyházán született fehér oroszlán

fehér oroszlán
fehér oroszlán
Vágólapra másolva!
Az Origo olvasóinak szavazatai alapján 42%-kal a White Vader úrnő volt a legnépszerűbb, 35%-kal a Zsanett végzett második helyen, míg dobogós lett még a Fehér Halál 8%-kal a Nyíregyházi Állatpark azon felhívásán, melyen a kis fehér oroszlánnak kellet nevet adni. Az állatpark gondozói végül a Kókusz nevet adták a 18 héttel ezelőtt született kis fehér oroszlán.
Vágólapra másolva!

Révészné Petró Zsuzsa, az intézmény szóvivője kedden elmondta: a névadásra az állatkert látogatóit kérték fel, akiktől több száz javaslat érkezett, azok közül választották ki a legjobbat.

A Kókusz elnevezésre azért esett a választás,

mert az utal a kis állat élőhelyére és színére, születésekor pedig olyan bársonyosan puha hófehér bundája volt, ami leginkább egy kókuszgolyóra hasonlított.

Fehér oroszlán Forrás: Origo

A Nyíregyházi Állatparkban született kis fehér oroszlán már 14 kilogrammos, napi egy kiló marha- vagy csirkehúsból áll a menüje. Megszületésekor eleinte az anyja etette, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. Azóta az állatkert egyik gondozója, Herlicska Anikó nevelte, aki korábban hasonló okok miatt már két másik oroszlánkölyköt is sikeresen átsegített a születés utáni nehéz időszakon.

Kókusz Forrás: Origo

Kókusz 11 hetes korában egy hasonló színezetű társat kapott, és hozzájuk egy hím is érkezik majd azzal a céllal, hogy az európai fajmegmentési program keretében falkát alakítsanak Nyíregyházán. A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él egy fehéroroszlán-pár, az ő utóduk Kókusz. A fehér színváltozatú oroszlánok a dél-afrikai alfaj populációjához tartoznak. Csak ott, a Timbavati és a Kruger Nemzeti Park területén élnek. A rezervátumokban és az állatkertekben a napjainkban élő fehér oroszlánok száma nem éri el az ötszázat.

Kókusz Forrás: