Ötven kiló füvet próbáltak Magyarországra csempészni

2016.12.20. 09:37

Nagy üzletre készült, de vádemelés előtt áll a budapesti drogkereskedő - hiába rendelte meg az 52 kilós marihuánaszállítmányt, a kamiont már a francia határon lefülelték.

Kilós tételekben adta- vette a marihuánát és a hasist Sz. Tamás, a 47 éves fővárosi férfi azonban ennél nagyobb üzletre is készült társaival: tavaly július elsején egy 52 kilós fűszállítmányt rendelt meg Spanyolországból.

A drog feketepiaci, fogyasztói értéke több mint 100 millió forint lett volna, azonban soha sem érkezett meg a megrendelőhöz – a füvet rejtő gyümölcsszállító kamion már a spanyol-francia határon lebukott.

A megrendelőt és csapatát ekkor már figyelték a BRFK nyomozói, így tudták azt is, hogy a spanyol üzlet kudarca után a férfi közel egy kilónyi hasist adott bűntársainak, akik egy a drogot egy zuglói dílernek - a kereskedői lánc utolsó tagjának - adták tovább.

A rendőrség tavaly összesen nyolc embert gyanúsított meg a drogügyletekkel kapcsolatban. A nyomozás a napokban lezárult, a BRFK pedig vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.