Tizenegy év fegyházat ért az unokázós csalás

Vágólapra másolva!
Legkevesebb harminc idős embert csapott be és fosztott ki az unokázós trükköt üzletszerűen bevető banda. Az elsőrendű vádlottat most nem jogerősen tizenegy év fegyházra ítélték.
Vágólapra másolva!

Többszörös visszaeső csalónak számít az a férfi, aki két segédjével tavaly bizonyítottan harminc idős embert károsított meg Budapest területén.

Más jött az unoka pénzéért

A trió a rendőrök előtt már jól ismert trükköt vetette be, a telefonon megkeresett sértettekkel elhitették, hogy bajba került unokájuk hívja őket, aki pénzt vagy más értéktárgyat kér, hogy rendezni tudja problémás ügyeit.

A rémült nagyszülők pedig fizettek is, általában több százezer forintot, de

volt, aki másfél millió forintot is átadott az "unoka" pénzért érkező ismerősének .

Összesen 22 évet kaphatnak

Az ügyben áprilisban nyújtott be vádiratot a IV. és XV. Kerületi Ügyészség, a múlt héten pedig elsőfokú bírósági döntés született: az elsőrendű fokú vádlottat tizenegy éves fegyházbüntetésre, társnőjét hét év fegyházra, harmadik segítőjüket pedig négy év letöltendő börtönre ítélte a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság.

Az ítélet nem jogerős, a bíróság egyes cselekményekben bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat. Az ügyészség ugyanakkor fellebbezett, hogy a bíróság ezekben csalásokban is állapítsa meg bűnösségüket.