Nem öt, hanem másfél napig volt a halott asszony a kórház WC-jében

Vágólapra másolva!
Hajléktalan volt az a nő, akit a dél-pesti kórház mosdójában találtak holtan még novemberben. A kórház belső vizsgálata azt állapította meg, hogy orvos-szakmai mulasztást nem követtek el. 
Vágólapra másolva!

November 27-én, a Jahn Ferenc kórház 9. emeleti nyilvános, látogatói, nem betegellátó osztályon található WC-jében, egy belülről elreteszelt fülkében a takarítónő talált rá a halott asszonyra.

A hajléktalan nő több krónikus betegségben szenvedett, halálát szívelégtelenség okozta. A kórházban többször kezelték, de halálakor nem állt kezelés alatt, ezért az orvosi hibát kizárta az intézmény.

Másfél napig lehetett a fülkében

A vizsgálat azt állapította meg, hogy az asszony legkorábban november 25-én, a munkaidő lejárta után zárkózott be a fülkébe, és azután halt meg, vagyis maximum másfél napig lehetett ott, a hétvégén. Korábban több helyen azt lehetett olvasni, hogy öt napig volt ott a holttest, de kiderült, hogy ez nem igaz.

A haláleset után a kórházban átalakították a nyilvános vécéket, úgy, hogy egyik se legyen teljesen zárt, a fülkékbe alulról be lehessen látni, és az ajtókat kívülről ki lehessen nyitni.