Rendőri kísérettel indultak betörni

Vágólapra másolva!
Egy budaörsi családi házat szemelt ki a betörőbanda, fogalmuk sem volt róla, hogy már az induláskor rendőrök követték őket.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a három józsefvárosi férfit, akik még novemberben követtek el egy – azonnali lebukással járó – betörést Budaörsön.

Szem előtt voltak

A trió autóval indult a településre, de

nem tudták, hogy már az indulás óta civil kocsis nyomozók kísérik autójukat.

Ki is szemeltek egy társasházat: csavarhúzóval felfeszítették az egyik emeleti lakás ajtaját, majd több mint egymillió forint értékben gyűjtöttek össze karórákat, ékszert, iPadet és laptopot – a zsákmányt a kabátjuk alá rejtették, így vitték ki a házból.

A rendőrök visszafelé is elkísérték a társaságot, és csak akkor csaptak le rájuk, amikor a XI. kerületben leparkoltak. A három férfi ekkor őrizetbe, később előzetes letartóztatásba került.

Börtön és fegyház járt a betörésért

A Budaörsi Járási Ügyészség a napokban nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat a három férfi ellen. A gyorsított eljárás során a Budaörsi Járásbíróság két vádlottat 2 év, illetve 3 év börtönbüntetésre, társukat két és fél év fegyházbüntetésre ítélte.