DK: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal

Botka László polgármester Szeged
MSZP
Budapest, 2014. május 31. Botka László választmányi elnök nyilatkozik a sajtónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának ülése közben a párt VI. kerületi, Jókai utcai székháza előtt 2014. május 31-én. Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Botka László miniszterelnök-jelöltsége szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt - reagált a Demokratikus Koalíció az MSZP elnökségének bejelentésére.
Vágólapra másolva!

Az MSZP Országos Központja előzőleg közölte, hogy a párt vezetése támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Molnár Gyula pártelnök felkérte Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a menetrendről, tervekről és az ország számára nyújtott programról, ami szerinte 2018-ban az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez vezet.

Botka is szóba jöhet Forrás: MTI/Kovács Attila

Csakhogy a DK szerint az MSZP eddig a miniszterelnök-jelölt és a képviselőjelöltek előválasztáson való kiválasztása mellett állt, és a párt önálló előválasztási javaslatot is kidolgozott.

Ezzel együtt a közlemény szerint a DK továbbra is nyitott a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésére, és várja az MSZP végleges javaslatát a jelöltkiválasztás módjáról.

- írták.