DK: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal

2016.12.23. 11:22

Botka László miniszterelnök-jelöltsége szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt - reagált a Demokratikus Koalíció az MSZP elnökségének bejelentésére.

Az MSZP Országos Központja előzőleg közölte, hogy a párt vezetése támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Molnár Gyula pártelnök felkérte Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a menetrendről, tervekről és az ország számára nyújtott programról, ami szerinte 2018-ban az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez vezet.

Botka is szóba jöhetForrás: MTI/Kovács Attila

Csakhogy a DK szerint az MSZP eddig a miniszterelnök-jelölt és a képviselőjelöltek előválasztáson való kiválasztása mellett állt, és a párt önálló előválasztási javaslatot is kidolgozott. 

Ezzel együtt a közlemény szerint a DK továbbra is nyitott a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésére, és várja az MSZP végleges javaslatát a jelöltkiválasztás módjáról. 

Mivel az elmúlt hetekben megismert MSZP-s előválasztási javaslat szemben áll a most közzétett állásponttal, ezért a DK csak a szocialisták javaslatának tisztázása után tud állást foglalni Botka László jelöléséről

- írták.