Influenza miatt látogatási tilalom a Jósa András Oktatókórházban

Vágólapra másolva!
Látogatási tilalmat rendeltek el a megszaporodó influenzás megbetegedések és hurutos, légúti fertőzések miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának gyermek- és szülészet-nőgyógyászati osztályain, valamint újszülöttrészlegén péntektől.
Vágólapra másolva!

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentése szerint még alacsony az influenza aktivitása az országban. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az december 12. és 18. között tízezer ember, az előző hetinél 21,7 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Járvány még nincs Forrás: Thinkstock

A betegek 21,9 százaléka gyermek, 39,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25,8 százaléka, 12,7 százalék pedig a 60 éven felüli volt.

Az OEK-jelentés szerint a laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedést Somogy megyében diagnosztizáltak. Az orvosok által beküldött minták közül egy esetben azonosították az influenza A(H1N1) vírust.