Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Vágólapra másolva!
Az ónos eső veszélye miatt több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzés szerint szombat kora délutánig nem valószínű veszélyes időjárási jelenség. Sűrű zúzmarás köd is elsősorban a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken fordul elő. Emellett helyenként - szombatra virradó éjszaka kiemelten a Duna-Tisza közén - továbbra is kialakul ónos szitálás, hószállingózás.

Szombaton késő délután, este viszont észak, északnyugat felől gyenge frontális csapadékzóna érkezik.

Este kisebb mennyiségben az Észak-Dunántúlon eső, ónos eső várható, a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád és környezete) ónos eső, havas eső valószínű. Kis mennyiségű, ónos formájú csapadék, fagyott eső késő este keletebbre is lehetséges az Alföld középső tájain, az Északi-középhegység középső részén.

Az északkeleti megyékben késő este kisebb havazás, hószállingózás valószínű,

de 1-2 centiméternél több friss hó nem várható.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést szombatra.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és mínusz 6 Celsius-fok között valószínű. Napközben mínusz 4-0 fokig melegszik a levegő.