Kommandósokat küldtek a ceglédi álrendőrre

Cegléd TEK
Vágólapra másolva!
Rendőrnek adták ki magukat, és félholtra verték áldozatukat a csemői rablók: egyikük elfogásához a TEK-et is be kellett vetni.
Vágólapra másolva!

Rablás, testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt is felelnie kell annak a 22 éves ceglédi férfinak, aki a gyanú szerint egy ismeretlen társával tavaly júniusban brutálisan megvert és kirabolt egy csemői párt.

Baseball ütővel, rendőrpólóban

A két támadó rendőrnek adta ki magát, rajtaütést színlelve próbáltak bejutni a sértettek házába – a hitelesség kedvéért, a gyanúsított Rendőrség-feliratú pólót is viselt. Az ott lakó férfi engedelmeskedett a felszólításnak: ajtót nyitott, mire a rablók baseball ütővel kezdték verni, egy ütéssel

betörték koponyáját is, életveszélyes sérülést okozva.

A bántalmazott férfi barátnője eközben megpróbált segítséget hívni, de kitépték kezéből a telefont – a 22 éves gyanúsított őt is többször megütötte, majd ragasztószalaggal kötözte össze. A rablók végül pénzt és több mobilt vittek magukkal.

Hívták a TEK-et is

A ceglédi nyomozók másfél éven kutattak az elkövetők után, míg végül sikerült azonosítaniuk a támadók egyikét.

A férfit december 20-án fogták el a Terrorelhárítási Központ kommandósai. A TEK bevetésére azért volt szükség, mert feltételezték, hogy a fiatal férfi fegyvert tarthat – mint később kiderült, ez a gyanú alaptalannak bizonyult.

A gyanúsítottat a Ceglédi Rendőrkapitányságon kihallgatták, és őrizetbe vették – december 22-én pedig bírósági jóváhagyással előzetes letartóztatásba került. Ismeretlen társát továbbra is keresik a rendőrök.